Column uit de beleidspraktijk: Van opsluitwet naar zorgwet – en breder

Ongeveer anderhalf jaar geleden deed ik in een interview in Sociaal Bestek de oproep om haast te maken met de invoering van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Het is naar mijn idee een belangrijke schakel voor een succesvolle aanpak van de problematiek van personen met verward gedrag.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0092-9/MediaObjects/41196_2018_92_Fig1_HTML.jpgDeze wet biedt immers mogelijkheden om het grijze gebied tussen geen behandeling en gedwongen intramurale behandeling te verkleinen, door bijvoorbeeld verplichte zorg buiten een instelling mogelijk te maken. De wet zal per 1 januari 2020 in werking treden, dat is een stap vooruit. Eindelijk krijgt de familie meer mogelijkheden.

Echter, de problematiek rond verward gedrag is veel breder dan alleen ggz. In veel regio’s is de aanpak van de problematiek rond personen met verward gedrag inmiddels voortvarend opgepakt. Landelijk is een speciaal schakelteam actief dat regio’s bezoekt, aanbevelingen doet en er voor zorgt dat goede ideeën worden gedeeld.

Partners

In

0
36

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.