Column uit de beleidspraktijk: Arm op het Veen

Het was half een grapje. Toen mij als burgemeester van de Drentse gemeente Aa en Hunze in een interview werd gevraagd wat de volgende stap in mijn loopbaan zou zijn, zei ik: ‘Ik word in ieder geval niet de burgemeester van Wassenaar.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0088-5/MediaObjects/41196_2018_88_Fig1_HTML.jpgOpgegroeid in een Haagse volkswijk op een klein flatje was ‘Wassenaar’ een andere wereld. Een wereld waarin je wel eens naar een restaurant ging, kleren niet eindeloos werden versteld en niet werd gevoetbald met slappe plastic ballen van hooguit twee gulden.

Deze relatief arme start stuurde mijn loopbaan. De volgende stap in mijn carrière zou passen in het rijtje van eerdere werkplaatsen als Delfzijl, Pekela, Veendam en de Veenkoloniën. Ik werd burgemeester van Emmen. Dat was dus een logische stap (grappig detail: ik werd in Gieten opgevolgd door de burgemeester van… Wassenaar).

Het zijn plaatsen en regio’s die om het

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.