Column: Technologie

Daphne Euser werkt als activiteitenbegeleidster op een dagbesteding voor ouderen met dementie in Rotterdam. Voor Dagbesteding schrijft zij een column over haar praktijkervaringen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0023-2/MediaObjects/41188_2018_23_Fig1_HTML.jpg

Het is interessant om te zien wat voor technische producten worden ontworpen voor de ouderenzorg. Jaren geleden kregen wij op onze dagbesteding de Nintendo Wii. Een leuk apparaat met diverse spelletjes, die aangestuurd worden met een controller in de hand. Al snel bleek dat het voor ouderen te ingewikkeld was om de knoppen aan de voor- en achterzijde tegelijk in te drukken. De spelquiz Weekend Miljonairs was het enige spel waaraan iedereen kon meedoen, als de begeleider de vragen voorlas en de controller bediende. De Wii ligt inmiddels al jaren vrijwel ongebruikt in de kast.

Daarna deed de Braintrainer zijn

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.