Column Tanja Appels: Puzzel

Dat ik na zeventien jaar werken bij de jeugdbescherming geen volledig beeld had van alles wat er in de jeugdzorg wordt geboden, wist ik wel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0061-6/MediaObjects/12449_2018_61_Fig1_HTML.jpg

Dat ik na zeventien jaar werken bij de jeugdbescherming geen volledig beeld had van alles wat er in de jeugdzorg wordt geboden, wist ik wel. Toch heb ik me de afgelopen maanden, sinds ik screener ben aan de toegangspoort van alle jeugdzorgvragen in mijn gemeente, vaak verbaasd over de diversiteit van hulpvragen en hoe deze ontstaan.

Mijn verbazing is het grootst over de hoeveelheid vragen over kinderen die vastlopen in het onderwijs. Kinderen die overprikkeld raken in overvolle klassen. Kinderen die overvraagd worden in de prestatiegerichte onderwijsomgeving. Kinderen die veel moeite hebben

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.