Column Tanja Appels: Kritiek

‘Beste minister, het lukt ons niet. We doen ons best, maar we kunnen het werk niet doen voor minder geld.’ Op het Malieveld waren jeugdzorgwerkers op 3 september in groten getale aanwezig om dit aan VWS-minister Hugo de Jonge duidelijk te maken. Ik was er niet bij, omdat ik me afvraag of het inzetten van voldoende hulp echt niet kan voor het nu beschikbare geld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Naar mijn idee worden de vraag naar en verwachtingen van jeugdzorg steeds hoger, terwijl we deze zorg moeten bieden voor steeds minder geld. Vooral kritische en mondige cliënten vinden dat ze recht hebben op de allerbeste zorg. Maar moeten we daarin altijd met hen meegaan? Als hun kind met autisme een optimaal passende dagbesteding kan krijgen 80 km verderop, terwijl er op fietsafstand ook een acceptabele dagbesteding wordt geboden, hebben ze dan recht op die verre plek mét vergoeding van taxikosten? Als hun kind met concentratieproblemen niet naar hen luistert, maar wel

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.