Column IPW: Zonder te helpen

Ron kampt met angstklachten en raakt overspannen op zijn werk. Het gaat slecht met hem. Zo slecht dat verschillende ggz-behandelingen niet aanslaan. Na drie jaar is hij, zoals dat heet, uitbehandeld.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Volledige genezing is niet meer mogelijk. Daarom hoeft hij ook niet meer te werken. Het UWV verklaart hem honderd procent arbeidsongeschikt. Ron is daar helemaal niet blij mee. Het voelt als de zoveelste afwijzing.

Toch brengt het ook iets positiefs. Omdat er geen hulpverlening meer is om hem te ondersteunen, begint hij zelf langzaamaan met dingen ondernemen. Zoals met vrijwilligerswerk in het lokale buurthuis. Daar treft hij twee ervaringsdeskundigen. Met hen praat hij veel en gemakkelijk, en het contact doet hem goed. Ze wijzen hem op zijn kwaliteiten en de stappen die hij nu

0
56

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.