Column Annet van Zon: Ruig vak

Annet van Zon is voorzitter van de raad van bestuur van Entrea Lindenhout.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0016-y/MediaObjects/12449_2018_16_Fig1_HTML.jpg

Zoonlief, nu 27, wilde als puber zo snel mogelijk werken en geld verdienen. En dus ging hij met minimale inspanning in de horeca aan de slag. Maar een half jaar geleden nam hij een ingrijpend besluit, omdat hij in zijn werk meer van betekenis wilde zijn: hij zei zijn baan op en ging de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening doen. Collega’s en stamgasten zwaaiden hem uit: ‘Wat mooi man, past bij je, succes en plezier bij dat zware werk!’

‘Waarom noemen ze het werk zwaar?’ vroeg hij mij. ‘Horeca is pas zwaar, toch?’ Ik dacht aan Carlo. Waar zou hij zijn?

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.