Column Annet van Zon: Hart vol scherven

Hij is op bezoek. De minister met de mooie schoenen. Onze minister. Hij is uitgenodigd aan de keukentafel van de pleegzorg en wordt geraakt door de verhalen van alledag.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0024-y/MediaObjects/12449_2018_24_Fig1_HTML.jpgBeatrice van dertien is er, met haar moeder én met haar pleegmoeder. Haar verhaal over verlangen naar koestering ontroert, net als dat van haar moeder, die haar best doet om weer haar mama te zijn.

Jan en Anneke zijn er met hun prachtige tienerkleindochters. Als heel jonge meisjes haalden hun opa en oma ze in huis. ‘Wij zijn opa en oma, maar doen papa en mama.’ Hun geschiedenis maakt stil, geen contact meer met hun zoon, de vader van de meiden.

Agnes en Herman nemen de minister mee in hun verhaal over de maar liefst honderdvier kinderen die ze tot

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.