Cliëntencolumn: Hoe doorbreken we de impasse in de ggz?

Het Trimbos-instituut onderzoekt de ambulantisering in de ggz en heeft daarover een nieuw rapport uitgebracht. De resultaten zijn zorgwekkend: intensivering en uitbreiding van ambulante zorg blijft uit; er is geen verbetering in de kwaliteit van leven van mensen om wie het gaat; eenzaamheid is nog altijd een groot probleem.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het rapport verscheen vlak voor kerstmis en kreeg weinig aandacht. Op dezelfde dag was wel politiechef Erik Akerboom volop in het nieuws: ‘Wij lijken het nationale opvangcentrum voor personen met verward gedrag te zijn geworden.’ Kennelijk is de maat vol voor de politie en schuwen ze het stigma niet, zoals de Rotterdamse politiechef Frank Paauw: ‘Er gaan in Rotterdam meer mensen dood door verwarde personen dan door terrorisme.” De politie onderbouwt haar boodschap met de recente verdubbeling van het aantal E33-meldingen. Dat bij die statistieken vraagtekens te zetten zijn, is genoegzaam bekend. Maar er zijn ook andere, hardere cijfers: het

0
51

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.