Column IPW: Claimgedrag

We horen het de laatste jaren steeds vaker: moeder wil altijd alleen maar het beste voor haar kinderen. En dan niet als compliment, maar vreemd genoeg als verwijt. Dat vinden wij raar. Als diagnose van bijvoorbeeld een obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis zouden wij die opmerking nog kunnen begrijpen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0029-z/MediaObjects/41185_2017_29_Fig1_HTML.jpgMaar een behandelplan voor dit claimgedrag komen we nooit tegen. Het wordt nooit als ziektebeeld genoemd. Het is vooral vervelend gedrag. En als hulpverlener kun je er bijna nooit aan voldoen. Want als je het ene probleem hebt opgelost, mag je weer aan de slag met het volgende. Maar zeg nou zelf, welke moeder wil niet alleen maar het beste voor haar kinderen?

Wat ook raar is, is dat het eigenlijk nooit om het allerbeste gaat. Wat ouders willen, is vaak best wel normaal. Wij hoorden klachten over een moeder die vroeg om een anti-allergeen matrasje en dito beddengoed voor

0
46

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.