Column IPW: Boze mensen extra goed helpen

Niek is 23 jaar oud, eigenwijs en assertief. Dit zijn voor ons redenen om hem te helpen. Wij houden van eigenwijze, assertieve mensen. Maar veel professionals die wij spreken denken hier anders over. Die vinden het vooral vervelend dat Niek eigenwijs is. Zij brengen het naar voren als diskwalificatie en reden om hem niet te helpen. Of op zijn minst als reden om geen stapje extra voor hem te willen zetten. En dat extra stapje is wel nodig.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0084-z/MediaObjects/41185_2016_84_Fig1_HTML.jpg

Niek heeft namelijk schulden. Negentienduizend euro om precies te zien. Hij heeft geen startkwalificatie. Zonder diploma’s vindt hij geen werk, maar zijn schulden maken het onmogelijk om een studie af te ronden. Met een studiefinanciering krijg je namelijk geen toegang tot de schuldsanering. Met een uitkering kan hij wel zijn schulden reguleren, maar mag hij niet naar school.

Op jonge leeftijd heeft hij z’n kansen op een mooie toekomst al vergooid. Dat ziet hij nu zelf ook in. Hij wil niets liever dan weer naar school. Een nieuwe kans om een opleiding af te ronden. Maar als we z’n schulden

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.