Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Binnenhof van buitenuit: Rol en positie van vertrouwenspersonen

Op 14 juni heeft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid haar reactie op het rapport ‘Vertrouwenspersonen in arbeidsorganisaties’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Het onderzoek 1 had als doel de huidige rol en positie van vertrouwenspersonen in kaart te brengen, en te zoeken naar succes- en faalfactoren voor de inzet van vertrouwenspersonen, plus verbetermogelijkheden.

Het onderzoek is er op gericht om hoofdzakelijk een kwalitatief beeld te krijgen van de rol en positie van vertrouwenspersonen in arbeidsorganisaties. Er is een combinatie van onderzoeksmethoden gebruikt. Om meer inzicht te krijgen op de inzet van vertrouwenspersonen is allereerst een desk research uitgevoerd. Daarnaast zijn er interviews uitgevoerd met relevante betrokken partijen. Het gaat daarbij zowel om branche- en beroepsorganisaties zoals de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV), sociale partners als inhoudelijk betrokkenen zoals

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.