Binnenhof van buitenuit: Preventie en bestrijding van stille armoede en uitsluiting

Op 6 april 2018 heeft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de reactie van het kabinet op drie rapporten over armoede onder kinderen naar de Tweede Kamer gestuurd. Het gaat om publicaties van het CBS, de kinderombudsvrouw en de SER.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het CBS brengt in haar rapport “Armoede en sociale uitsluiting 2018” (januari 2018) het deel van de bevolking van Nederland in kaart dat in welvaart en sociaal opzicht is achtergebleven bij de rest. Omdat de inzichten van wat armoede precies is subjectief zijn, spreekt het CBS niet van ‘arme huishoudens’. In Nederland is armoede geen kwestie van fysiek overleven. Iedere burger heeft in beginsel een dak boven zijn hoofd, hoeft geen honger te lijden en heeft toegang tot medische zorg. Armoede – of beter gezegd ‘inkomensarmoede’ – is gedefinieerd als het hebben van onvoldoende geld (inkomen) om een bepaald consumptieniveau

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.