Binnenhof van buitenuit: Evaluatie informatiestructuur grensgangers

Eind januari heeft staatssecretaris Van Ark van SZW de rapportage ‘Eenheid in verscheidenheid!?’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Het rapport beschrijft de resultaten van de evaluatie van de grensinformatiestructuur voor grensarbeiders in het Nederlands-Vlaamse en het Nederlands-Duitse gebied. Het onderzoek is in opdracht van het ministerie verricht door I&O Research.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In de Nederlandse grensregio’s liggen zeven provincies en meer dan honderd gemeenten waar bijna zes miljoen Nederlanders wonen. Ook in de aangrenzende Belgische (Vlaanderen) en Duitse (Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen) grensregio’s wonen meerdere miljoenen mensen. Ongeveer 45 duizend grensarbeiders pendelden in 2014 voor hun werk tussen Nederland en Duitsland en vice versa. De omvang van de grenspendel tussen Nederland en België is met in totaal 48 duizend pendelaars nog groter.

In verschillende studies wordt aangegeven dat de economie en arbeidsmarkt in Nederlandse grensregio’s minder goed functioneren door de aanwezigheid van de grens. Zonder grensbelemmeringen zouden woon-werkstromen in de regio’s groter zijn

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.