Redactioneel: Beter

In deze Z+W vindt u de derde meting in het langlopende onderzoek dat I&O Research doet naar de gevolgen van de decentralisaties. Verrassende uitkomsten? Niet veel. De praktijk van jeugd- én participatiewet vertoont serieuze gebreken. Veel mensen zijn min of meer gedwongen meer zelfredzaam te worden omdat de professionele hulp is afgebouwd of stopgezet. Het zijn bevindingen waarvan het goed is dat ze nu op gedegen wijze zijn vastgesteld, maar die natuurlijk al in de lucht hingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Wel opvallend: de matige score van het wijkteam, toch de sleutel voor het welslagen van de transities. Mensen die het glas graag halfvol zien zouden reppen van ‘logische aanloopproblemen’, ‘gewenningsfase’, ‘toch wel een voldoende’. Maar dat het cijfer verder omlaaggaat, is op z’n minst interessant.

Ik heb stiekem de verwachting bij onderzoek zoals dat van I&O dat het de discussie over het sociaal domein duidelijk richting geeft. Decentralisaties: goed of niet goed? Naïef natuurlijk. Sommige zaken gaan goed, andere niet. Waarbij ’goed’ met name betekent dat het niet minder gaat dan voor de decentralisaties en dus niet dat het beter

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.