Belang van het kind te vaak op de achtergrond’

In een rapport van december 2015 over een individueel gezinsdrama schrijft hoofdinspecteur Jeugdzorg Gemma Tielen dat professionals meer en beter informatie moeten delen en zich niet moeten laten manipuleren door ouders. Zijn eerdere lessen nog steeds niet geleerd in de jeugdzorg?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een opmerkelijke actie van de hoofdinspecteur Jeugdzorg om naar aanleiding van een op zichzelf staande calamiteit het hele jeugdzorgveld weer wakker te schudden. ‘Ja, maar ook weer niet’, reageert de hoofdinspecteur licht instemmend. Gemma Tielen: ‘We zien bij calamiteiten in de jeugdzorg verschillende patronen steeds weer terugkeren. In 2013 hebben we in een rapport ‘Leren van calamiteiten’ een aantal aandachtspunten bij elkaar gezet om aan te pakken. Tot onze grote zorg zien we dezelfde problemen nog steeds in het veld.’

Het gaat soms fout in de jeugdzorg omdat professionals onderling niet de informatie delen over de zorg aan gezinnen,

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.