Begrip is voorwaarde voor effectieve hulp

Het inzetten van ervaringsdeskundigen moet gemeengoed worden in de jeugdzorg. Daarmee verrijk én normaliseer je hulp bij opgroeiproblemen, betoogt bestuurder René Meuwissen van Jeugdbescherming Brabant, tevens vader van een zoon met een fysieke beperking.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Shot of a wife consoling her husband during a counseling session with a therapist

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0031-z/MediaObjects/12449_2018_31_Fig1_HTML.jpg

Onlangs bezocht ik een bijeenkomst over het inzetten van ervaringsdeskundigen in de (jeugd) zorg. Inspirerend, om verschillende redenen. In de eerste plaats was ik met mijn zoon Jelle (24). Hij is zelf ervaringsdeskundige en student social work. Jelle is drie maanden te vroeg geboren en door een medische fout spastisch aan zijn benen. Hierdoor trekken zijn beenspieren strak, wat pijnlijk is en mank lopen tot gevolg heeft. Daarnaast heeft hij de ziekte van Perthes, waardoor het bot in zijn heup afsterft en de vorm van het heupbot verandert. Al op jonge leeftijd was hij bezig met de vraag: wat kost

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.