Arnhem ruilt opbouwwerkers in voor ambtenaren

In Arnhem staat het opbouwwerk stevig onder druk. Welzijnsorganisatie Rijnstad moet in 2019 één miljoen euro hebben bezuinigd. Ambtenaren nemen het werk over. En dat kan zomaar in meer gemeenten gaan gebeuren. Wel of geen goed plan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het organiseren van activiteiten in de wijk, de ondersteuning van vrijwilligers, het opzetten van bewonersnetwerken. De opbouwwerkers in de Arnhemse wijken doen het met liefde en plezier. Alhoewel dat plezier soms ver te zoeken is de laatste tijd.

Afgelopen zomer kreeg Rijnstad te horen dat ze voortaan aanzienlijk minder geld krijgen. Sterker nog: het budget voor opbouwwerk wordt uiteindelijk afgebouwd naar 0 euro.

Waarom wordt er gesneden in het budget voor Rijnstad? Doen de opbouwwerkers hun werk niet goed? Is er geen opbouwwerk meer nodig in Arnhem? ‘Nee, dat is zeker niet aan de orde’, zegt verantwoordelijk wethouder Anja

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.