‘Arm? Je bent onder elkaar en dan maakt het niet uit’

‘Het vrijwilligerswerk bij Quiet werkt beter dan tien jaar lang ggz-therapie’, zei de psychiater tegen Hanny, die al jarenlang van een uitkering leeft. Quiet geeft mensen die in armoede leven weer zin in hun leven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Eerst durfde ik niet naar binnen bij Quiet. Je wordt natuurlijk meteen beoordeeld op zo’n inloopochtend. Ze kijken naar je: wat heb je aan? Ze praten over je, tenminste dat denk je. Ik ben wel drie keer terug naar huis gelopen. Vroeger vond ik altijd dat ik zelf niets was. Dat zei mijn psychiater ook. Drie maanden heb ik erover gedaan om elke week gewoon op die inloopochtend binnen te stappen. Op een gegeven moment had ik de koffiekan in mijn handen, schonk voor iedereen koffie en thee in en sindsdien heb ik die kan niet meer losgelaten.’ Hanny zorgt

1
233

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.