Ambassadeurs van goed gedrag

Jongeren in kwetsbare wijken opleiden tot rolmodellen die zich inzetten voor – andere jongeren in – hun wijk. Dat is de gedachte achter het project Young Leaders. Goed voorbeeld doet goed volgen, geloven ze in Amersfoort, een van de deelnemende gemeenten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0058-1/MediaObjects/12449_2018_58_Fig1_HTML.jpg

‘Om te leren, en ervaring op te doen’, motiveert Ilias (20) zijn deelname aan het Young Leaders-project. ‘Ik ben altijd leergierig’, vult Mohammed (19) aan. ‘En ik vind het leuk om met jongeren te werken en ze verder te helpen.’

Ilias en Mohammed zijn vrienden, en dat is te merken ook. Ze dragen dezelfde sneakers, maken elkaars zinnen af, spreken soms voor en soms door elkaar en lachen vooral heel veel. Ook Hicham (20) hoort bij de vriendengroep. Ze wonen in verschillende wijken in Amersfoort, maar delen hun liefde voor voetbal en hun Marokkaanse achtergrond. Ook zijn ze alle drie

0
12

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.