Aan tafel in Breda: samen leren, samen sturen

In Breda wordt veel ondersteuning als algemene voorziening geleverd. Maatschappelijke organisaties ontvangen daarvoor subsidie van de gemeente. Afspraken hierover werden gemaakt onder de noemer ‘Aan Tafel!’: een aanpak waarbij de organisaties zich gezamenlijk buigen over welke activiteiten tegen welke kosten het meeste bijdragen aan de ondersteuning van kwetsbare inwoners.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als basis voor het verkrijgen van subsidie in het sociale domein publiceerde de gemeente Breda tot een paar jaar terug een zogeheten ‘uitvraag’. Deze gaf een overzicht van, vaak heel concrete, gewenste resultaten voor het daaropvolgende jaar. Deze resultaten waren door de raad in diverse beleidsnota’s vastgesteld. De gemeente stelde subsidiemiddelen beschikbaar voor activiteiten die leiden tot die resultaten. De ‘uitvraag’ zoals hij toen was georganiseerd, leidde tot een veelheid aan subsidieaanvragen van allerlei soorten organisaties. Iedere organisatie die meende dat zijn of haar activiteit zou bijdragen aan een gewenst resultaat, kon een aanvraag indienen. Het was

0
19

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.