Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Magazijn Voedselbank Nederland raakt steeds leger

De aanvoer van levensmiddelen bij de Voedselbank Nederland kent elk jaar wel een dip, maar deze keer is de nood echt hoog. Het magazijn van de organisatie in Rotterdam begint behoorlijk leeg te raken.
Magazijn Voedselbank Nederland raakt steeds leger

‘Normaal bevoorraden wij de verschillende voedselbanken met acht tot negen basisproducten per week, dat zijn er nu nog maar twee’, bevestigt Sjaak Sies woensdag in dagblad Metro. Sies en zijn vrouw Clara zijn de oprichters van de voedselbanken in Nederland. ‘In de zeven jaar dat wij dit doen, heb ik dit nog niet meegemaakt’, zegt hij.

Froger
Het dreigende tekort aan levensmiddelen heeft onder meer te maken met het populaire tv-programma ‘Effe geen Cent te Makken’ waarin het glamourduo René en Natasja Froger moest rondkomen van een bijstandsuitkering. De Frogertjes moesten aankloppen bij de voedselbank waarna veel mensen met een minimaal inkomen dat voorbeeld volgden. Het stel denkt dat het probleem alleen maar nijpender wordt, omdat meer mensen hun baan gaan verliezen.

Geld
Sjaak en Clara Sies hopen dat de leveranciers van levensmiddelen weer snel de voorraden komen aanvullen. ‘Anders moet de overheid te hulp schieten. Die stopt andere banken ook veel geld toe’, aldus Sjaak Sies. Een andere mogelijkheid is dat Nederland een beroep doet op een Europees hulpprogramma om armoede te bestrijden. Er is 500 miljoen euro te verdelen. ‘Maar de Nederlandse overheid heeft al te kennen gegeven daar geen gebruik van te willen maken’, weet Sies.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.