Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lubbers wordt ambassadeur tegen armoede

Oud-premier Ruud Lubbers, acteur Mimoun Ouled Radi en tafeltenisser Trinko Keen worden ambassadeur tegen armoede. Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft de ambassadeurs gevraagd voor activiteiten die Nederland dit jaar organiseert in het kader van het Europese jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting.
Lubbers wordt ambassadeur tegen armoede

Donner maakte dinsdag de namen van drie ambassadeurs bekend bij de opening van vakantieactiviteiten in Almere voor kinderen van ouders, die moeten doorwerken en/of geen geld voor vakantie hebben. ‘Het kan niet zo zijn dat mensen in Nederland de deur niet meer uitgaan, omdat ze daar het geld niet voor hebben’, aldus Donner. ‘Kinderen mogen al helemaal niet de dupe worden van het feit dat hun vader en moeder krap bij kas zitten.’

Isolement
Het project ‘Almere doet mee’ is een van de acht Nederlandse projecten, die Europese steun krijgen om lokaal armoede te bestrijden en te voorkomen dat mensen door een geldgebrek in een isolement terechtkomen. Dat maakte toenmalig PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) in februari dit jaar bekend, vlak voor de val van het kabinet Balkenende IV. Toen lanceerde ze ook het plan om bekende Nederlanders te vragen ambassadeur te worden in de strijd tegen armoede.

Armoedecoalitie
Verder heeft Klijnsma begin dit jaar gemeenten gevraagd zogeheten armoedecoalities te vormen met deskundigen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft nu een team gevormd van wethouders uit Utrecht, Breda, Bergen op Zoom en Enschede met voorzitter René Paas van directeuren van sociale diensten (Divosa) en directeur Harrie Postma van het Jeugdsportfonds. Deze personen zullen ook als ambassadeur optreden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.