Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leger des Heils opent eerste ‘Bij Bosshardt’

Het Leger des Heils opent woensdagmiddag in Amsterdam-Zuidoost het eerste buurtsteunpunt 'Bij Bosshardt'. Daarmee sluit de organisatie de jubileumviering van zestig jaar goodwillwerk van de Amsterdamse tak af, liet ze weten. Het is de bedoeling dat de komende jaren op meer plaatsen in het land dit soort ontmoetingsplekken komen.
Leger des Heils opent eerste 'Bij Bosshardt'

Het Leger des Heils vindt eenzaamheid een groot maatschappelijk probleem. Het ‘BIJ Bosshardt’ buurtsteunpunt moet daarom dienst doen als ontmoetingsplaats voor jong en oud om elkaar te treffen. Het punt is voor de buurt een extra plek om samen leven vorm te geven.

Majoor
Het buurtsteunpunt is vernoemd naar de in 2007 overleden majoor Bosshardt. Zij begon haar liefdadigheidswerk op 8 oktober 1948 in de hoofdstad. In al die jaren groeide dit uit tot ‘een supermarkt van diensten’, zoals ze het zelf graag noemde. Ze wilde altijd graag een ruimte hebben waar mensen binnen kunnen lopen voor een kop koffie of een praatje, aldus het Leger des Heils. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.