Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerambassadeur stimuleert scholing en ontwikkeling

Met een leerambassadeur zorg je ervoor dat praktijkgerichte medewerkers zich blijven scholen en ontwikkelen zodat jouw organisatie mee kan bewegen met de veranderingen in de sector.

Het CNV leidt medewerkers in een gratis tweedaagse training op tot leerambassadeur. De leerambassadeur werkt als verlengstuk van P&O en HR en enthousiasmeert collega’s op een laagdrempelige manier om een training of cursus te volgen. Hij of zij helpt naaste collega’s die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van scholing en ontwikkeling. De leerambassadeur kent de scholingsmogelijkheden binnen het bedrijf en coacht collega’s die een opleiding willen volgen en zichzelf willen ontwikkelen.

Verschillende bedrijven en organisaties werken al met leerambassadeurs. Bij gemeente Leeuwarden meldden tien leerambassadeur zich aan voor het gratis CNV-trainingstraject. “Het zijn allemaal collega’s die intrinsiek gemotiveerd zijn als het gaat om scholing. Daarnaast helpen zij graag collega’s verder op scholingsvlak”, aldus HR-adviseur Jelda Veninga Molenaar. In korte tijd klopten ruim 70 medewerkers bij de leerambassadeurs aan met scholingsvragen. Het succes schuilt hem in het laagdrempelige karakter. “Niet elke werknemer zet even gemakkelijk de stap naar P&O. De leerambassadeur is een laagdrempelige vraagbaak op de werkvloer. Hij of zij weet alles van bestaande scholingsmogelijkheden, weet scholingswensen boven tafel te krijgen en verwijst naar de juiste loketten.”

Het CNV leidt medewerkers in een gratis tweedaagse training op tot leerambassadeur. Tijdens de training leert de werknemer alles over de verschillende rollen van een leerambassadeur, activerende gesprekstechnieken, omgaan met weerstand en meer. Ook faciliteert CNV twee intervisiedagen waarin de leerambassadeur spreekt met collega-leerambassadeurs bij andere bedrijven. Tenslotte ontvangt de leerambassadeur na het afronden van de training een toolbox met verschillende communicatiemiddelen om een vliegende start te maken als nieuwe leerambassadeur binnen jouw bedrijf!

Meld je nu aan voor het gratis trainingstraject en maak ook werk van leren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.