Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lagere inkomens raken kortingspas kwijt

Door de strengere inkomensgrens voor het armoedebeleid raken steeds meer inwoners hun stadspas kwijt. Deze kortingskaart geeft inwoners met een laag inkomen toegang tot onder meer musea, muziekles en sportclub. De meeste gemeenten willen het aanbod liever uitbreiden en vrezen voor sociaal isolement van arme gezinnen.
Lagere inkomens raken kortingspas kwijt

In Den Haag moeten dit jaar 11000 bewoners hun Ooievaarspas inleveren en in Utrecht hebben bijna 12000 mensen geen recht meer op de U-Pas. Ook in Zoetermeer kunnen 1750 minder inwoners gebruik maken van de Zoetermeerpas, zo blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

Inkomensnorm

Eerder kwamen gezinnen met een inkomen van 130 procent van het bijstandsniveau in aanmerking voor zo’n stadspas. Voor dit jaar heeft het kabinet die norm verlaagd naar 110 procent voor het totale armoedebeleid.  Mensen met lagere inkomens hebben zo minder snel recht op bijzondere bijstand of korting op ziektekostenverzekering. Het kabinet vindt dat de passen de prikkel wegnemen om (meer) te werken.

Bron: de Volkskrant

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.