Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste kans: wie gun jij de Zorg+Welzijn Award 2021?

We hebben een bewogen jaar achter de rug. Door de coronacrisis veranderde er veel. Voor cliënten, maar ook voor professionals. Wie heeft zich afgelopen jaar extra ingezet voor mensen die dat zo hard nodig hadden en maakte zo het verschil in het ingewikkelde sociaal domein? Ken jij die persoon? Dan kan hij of zij misschien wel de winnaar worden van de Zorg+Welzijn Award 2021.

De Zorg+Welzijn Award van 2021 wordt uitgereikt aan de persoon die de grootste impact veroorzaakt in het sociaal domein. En dat we in dit domein echte verschilmakers nodig hebben, is misschien wel extra gebleken tijdens de coronacrisis. Weet jij wie deze prijs zou moeten winnen? En wil je hem of haar in het zonnetje zetten? Dan kun je ‘jouw’ kandidaat hier aanmelden.

Wie kan er meedingen naar de prijs?

Kandidaten die worden voorgedragen voor de Zorg+Welzijn Award zijn op wat voor manier dan ook actief in het sociaal domein. Dat kan in een professionele rol zijn als bijvoorbeeld schuldhulpverlener, jongerenwerker of lid van een wijkteam, maar ook in een informele rol als vrijwilliger of ervaringsdeskundige. Daarnaast zijn het menen die aantoonbaar het verschil maken in het sociaal domein, die dingen voor elkaar krijgen die een ander niet zijn gelukt, die vernieuwende en verbindende ideeën hebben over de inrichting van het sociaal domein en kansen zien en grijpen.

Voordragen

Ken je iemand die aan deze voorwaarden voldoet? Dan kan je hem of haar tot en met 12 februari voordragen door het online aanmeldformulier in te vullen. Na 12 februari worden alle voordrachten beoordeeld door een jury. Deze jury, die bestaat uit Marieke Kleiboer (directeur Maatschappelijke Ontwikkeling op het ministerie van VWS), Jan Willem Bruins (directeur van BPSW), Lex Staal (directeur van Sociaal Werk Nederland), Janny Bakker-Klein (voorzitter Raad van Bestuur van Movisie) en Sophie van Hogendorp (hoofdredacteur vaktitel Zorg+Welzijn) selecteert drie genomineerden. Van de drie genomineerden worden in maart filmpjes gemaakt die in april op de website van Zorg+Welzijn geplaatst worden. Op basis van die filmpjes kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete kandidaat. De stemmers op de filmpjes bepalen, samen met de bezoekers van het Zorg+Welzijn congres Wijkteams 2021 voor vijftig procent de uitslag van de verkiezing. De jury bepaalt de overige vijftig procent. Op donderdag 20 mei, tijdens het congres Wijkteams 2021, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uitreiking

De uitreiking van de Zorg+Welzijn Award is een initiatief van Zorg+Welzijn, dé vaktitel voor professionals in het sociaal domein. Wil je meer weten over de verkiezing, de spelregels, de jury en de voorwaarden? Kijk dan ook eens op de verkiezingspagina >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.