Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kwaliteitskader voorkomen seksueel misbruik start in mei

De jeugdzorg presenteert op 1 mei het Kwaliteitskader Voorkomen Seksueel Misbruik. Dat is de verwachting van de brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland en de Commissie Rouvoet. Met het kwaliteitskader wordt uitvoering gegeven aan de aanbevelingen van de commissie-Samson.
Kwaliteitskader voorkomen seksueel misbruik start in mei
Foto: ANP-Photo/Valerie Kuypers

De commissie-Samson, ingesteld door de Ministers voor Jeugd en Gezin en van Justitie, heeft onderzoek gedaan naar seksueel misbruik van minderjarigen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in instellingen of pleeggezinnen zijn geplaatst. Inmiddels is het onderzoek afgerond, een rapport afgeleverd en is de commissie opgeheven.

Misbruik

De commissie Rouvoet is ingesteld om de aanbevelingen van de commissie-Samson handen en voeten te geven. De voormalig vicepremier André Rouvoet adviseert niet alleen deze aanbevelingen uit te voeren, maar er ook voor te zorgen dat de aanpak van seksueel misbruik opgenomen wordt in het veiligheidssysteem van jeugdinstellingen. Dat moet onder meer gebeuren door de opleiding en de professionaliteit in de jeugdzorg te verbeteren en meer aandacht te schenken aan het signaleren en voorkomen van seksueel misbruik.

1 REACTIE

  1. beste mensen,
    In juli gaat de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling in werking. Seksueel geweld (verkrachting, aanranding, incest etc.)is hier een onderdeel van. Laten we de Meldcode dus ook hiervoor gebruiken, zou mijn idee zijn!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.