Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KIPPENVEL ‘Ze begrepen hoe belangrijk het koken voor hem is’

Jenny Zwijnenburg is de bedenker van de vangnetwerken. Bij deze methodiek verzamelt de sociaal werker een groep sociaal geïsoleerde mensen die samen leuke activiteiten organiseren en door deze activiteiten hun talenten (her)ontdekken. ‘Je zorgt immers liever voor een ander dan dat je zelf hulp moet vragen’, is haar stellige overtuiging. De warmte waarmee Joost na een korte afwezigheid onthaald werd, raakte Jenny diep.
koken
Foto: Wallpaper flare

‘Joost was af en aan onderdeel van het vangnetwerk in Rotterdam. Eigenlijk heeft hij zijn hele leven allerlei baantjes gehad: croupier in het casino, barman, bouwvakker, fabrieksarbeider. Echt het type twaalf beroepen, dertien ongelukken. Maar op een gegeven moment werd hij ouder en voor een vijftigplusser zonder diploma, die niets van computers weet, is het toch lastig om een baantje te vinden. Zodoende raakte hij langzaam geïsoleerd en eenzaam, waarna we hem bij het vangnetwerk

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.