Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen wachten zeven weken in Zuid-Holland

Kinderen in nood krijgen in Zuid-Holland volgend jaar binnen zeven weken de jeugdzorg die ze nodig hebben. De provincie Zuid-Holland heeft dat woensdag bekendgemaakt. Volgens landelijke afspraken is het acceptabel dat kinderen negen weken wachten op hulp. Zuid-Holland vindt dat te lang.
Kinderen wachten zeven weken in Zuid-Holland

Het provinciebestuur wil ook meer hulp bieden aan jongeren die de jeugdzorg verlaten. In de regio’s Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Midden-Holland helpen hulpverleners de jongeren, bij wijze van proef, bij het vinden van een baan, opleiding of woonruimte. Zuid-Holland is daarbij van plan meer hulp via internet te bieden.

Verwaarloosd

Het meldpunt voor kindermishandeling AMK in Zuid-Holland krijgt bovendien anderhalf miljoen euro om duizend extra onderzoeken te doen naar gezinnen waarvan vermoed wordt dat kinderen er worden mishandeld of verwaarloosd. Net als in de rest van het land krijgt het AMK krijgt steeds meer meldingen binnen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.