Kim Putters: ‘Zorg gaat vooral om de relatie tussen mensen’

In zijn boek “Veenbrand” stelt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, ‘smeulende kwesties’ aan de orde. Een van die kwesties is de groeiende sociale ongelijkheid. Zorg+Welzijn vroeg aan Kim Putters of het sociaal werkers lukt die smeulende kwesties aan te pakken. ‘Professionals vragen zich af: Moeten we wel allemaal doen wat we nu doen?’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto SCP

Kim Putters analyseert in het boek “Veenbrand” een aantal ‘smeulende kwesties’ die hij in de samenleving ziet en die uit de vele onderzoeken van het SCP in de afgelopen jaren naar voren komen. Zoals de toenemende sociale ongelijkheid. Wat is de rol van de sociaal professional hierin? En hoe moet de zorgvrager begeleid worden in een nieuw type samenleving, waarin technologie en netwerken het leven en de zorg steeds meer bepalen?

De sociale professional werkt hard om sociale ongelijkheid aan te pakken. Lukt dat niet?
‘In het sociaal domein werken professionals met groepen mensen die worstelen met een stapeling van

2
1467

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.