Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kijktip: Yahya en 222 afwijzingen

De 18-jarige Yahya valt voor de verleidingen van het snelle geld en stopt met school, zonder diploma. Wanneer een jongerenwerker hem probeert over te halen terug naar school te gaan, pakt hij die hulp aan.
yahya en de 222 afwijzingen
Na 200 sollicitaties heeft Yahya nog steeds geen geschikte stageplek gevonden. - Foto: 2Doc

De Nederlandse jongen met Marokkaanse achtergrond is het bankhangen wel zat en is erg gemotiveerd om zijn diploma te halen en daarna te gaan werken. Maar na 200 sollicitaties heeft Yahya nog steeds geen geschikte stageplek gevonden. Niemand durft het aan met zo’n ‘risico-jongere’. Zonder werkplek kan hij niet naar school en zonder school haalt hij geen startkwalificatie en kan hij niet op zoek naar werk.

Zorg + Welzijn selecteerde voor jou de docu’s reportages en series over jouw vakgebied die leuk en interessant zijn om te zien. Kijk hier welke je eigenlijk moet zien >>

Criminaliteit

Als er uiteindelijk één werkgever hem wel de vloer wil laten vegen wordt deze leerwerkplek door de onderwijsinstelling afgewezen en staat Yahya weer met lege handen. Zonder toekomstperspectief en zonder geld, lokt de criminaliteit.

Werkloosheid

KRO-NCRV 2Doc: Yahya en de 222 afwijzingen is een schrijnend verslag van de zoektocht van Yahya en maakt inzichtelijk hoe moeilijk het voor een gemotiveerde Marokkaanse jongen is om aan de slag te komen. De werkeloosheid onder Marokkaanse jongeren in Nederland is 49%, drie keer zo hoog als onder autochtone Nederlandse jongeren


Kijk hier de aflevering Yahya en de 222 afwijzingen van 26 oktober terug >>


Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.