Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kandidaten voor TWEE sociale prijzen gezocht

Er kunnen in de eerste weken van het nieuwe jaar twee kandidaten voorgedragen worden voor een prijs in het sociaal domein. De Zorg+Welzijn Award wordt voor de allereerste keer uitgereikt aan een verschilmaker. En voor de tiende keer wordt de Sociaal Werker van het Jaar verkozen.
Afbeelding: Pixabay

Zorg+Welzijn Award

Deze eerste Zorg+Welzijn Award zal in ontvangst worden genomen door iemand die superactief is in het sociaal domein en écht impact genereert. ‘Het verschil maken’ is hier de trigger. Kandidaten kunnen worden voorgedragen als ze op wat voor manier dan ook actief zijn in het sociaal domein: in een informele rol als vrijwilliger of ervaringsdeskundige, maar ook in een professionele rol als bijvoorbeeld schuldhulpverlener, jongerenwerker of lid van een wijkteam.

Prijzen

Zowel de winnaar als de genomineerden krijgen een jaarabonnement op het vakblad Zorg+Welzijn en zullen regelmatig gevraagd worden om mee te werken aan artikelen voor de website van Zorg+Welzijn. De winnaar krijgt verder een reportage in het vakblad Zorg+Welzijn, gratis toegang tot een Zorg+Welzijn congres naar keuze en een mooi pakket aan prijzen dat later bekend gemaakt wordt.

Kandidaten voordragen

Tot 31 maart kunnen kandidaten worden voorgedragen. De genomineerden worden bekend gemaakt tijdens de Dag van de Sociaal Werker in maart 2020; de prijs wordt uitgereikt in juni. Meer informatie of direct iemand voordragen >>

Sociaal Werker van het Jaar 2020

De tiende Sociaal Werker van het Jaar gaat een dynamisch jaar tegemoet als boegbeeld van de branche. Tot 7 februari kun je een  sociaal werker die valt onder de Cao Sociaal Werk voordragen. De organisatie waar de sociaal werker werkt, moet wel achter de nominatie staan. Deze opvolger van de huidige Sociaal Werker van het Jaar 2019, Norbert Wijnhofen, zal immers net als hij een snelle persoonlijke ontwikkeling doormaken en op diverse podia zijn of haar verhaal over de waarde van het sociaal werk gaan vertellen.

Prijzen

De winnaar wint geld, krijgt een mediatraining en gaat aan de slag als ambassadeur van het vak. Sociaal Werk Nederland vraagt hem of haar mee op werkbezoeken en om kennis te delen bij ministeries. De genomineerden en de winnaar worden uitgenodigd op hogescholen, congressen en voor gastcolleges, interviews en debatten. In mei 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt op het Jaarcongres Sociaal Werk. Meer informatie of direct iemand voordragen >>

In de spotlight

Sociaal werkers, rolmodellen, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Hún werk in buurten, wijken, dorpen moet veel meer in de spotlight staan en de waardering krijgen die het verdient!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.