Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamerlid Attje Kuiken vreest voor omvallen jeugdhulpstelsel

‘Het is vijf over twaalf, het jeugdhulpstelsel staat op omvallen’, zegt Attje Kuiken (PvdA). Het Kamerlid maakt zich grote zorgen over het feit dat steeds meer kwetsbare kinderen en gezinnen verstoken blijven van hulp, omdat het ‘logge’ jeugdhulpstelsel alsmaar verder dichtslibt. Kuiken mist, ondanks de vele gevoerde debatten, een gebrek aan urgentie bij de overheid. Daarom bereidt ze weer Kamervragen voor en wil ze meteen na het reces een debat.
Foto: AdobeStock

Kuiken reageert hiermee op het signaal van kinderrechters over het tekort aan gezinsvoogden. Eerder liet Lisa Westerveld (GroenLinks) al aan Zorg+Welzijn weten ook Kamervragen te gaan stellen over de kwestie. De laatste tijd blijkt regelmatig dat er geen gezinsvoogd beschikbaar is om een door de rechter opgelegde kinderbeschermingsmaatregel uit te voeren. Hierdoor kunnen de rechters hun werk niet meer effectief doen. De ernst van de situatie en de gevolgen voor kwetsbare kinderen, hebben de kinderrechters

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.