Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet maakt werk van meer buurtzorg

Om meer zorg in de buurt te realiseren, gaan minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (beiden Volksgezondheid) inzetten op nieuwe vormen van zorg, e-health. Ook willen ze belemmeringen in de bekostiging en organisatie van de gezondheidszorg aanpakken.
Kabinet maakt werk van meer buurtzorg

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat bekijken welke financiële schotten in het huidige stelsel meer zorg in de buurt in de weg staan, kondigden de bewindsvrouwen vrijdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Ook die barrières willen ze slechten.

Buurt
Het kabinet zet in op meer zorg en ondersteuning in de buurt. Daarmee kunnen signalen dat er wat aan de hand is met iemand, eerder worden opgevangen. Bovendien kan dan ook worden voorkomen dat mensen onnodig een beroep doen op zwaardere en duurdere zorg.

‘Waar eenvoudige zorg die op dit moment in de duurdere ziekenhuizen plaatsvindt, voortaan dichtbij in de buurt van de patiënt wordt geleverd, moet de zorg goedkoper. Dit omdat niet langer medisch specialisten deze zorg leveren, maar de huisarts, wijkverpleegkundige of de praktijkondersteuner voor wie andere tarieven gelden’, aldus Schippers.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.