Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongerenprojecten kunnen donatie aanvragen

Organisaties die jongeren aanmoedigen om zich in te zetten voor een ander kunnen een donatie aanvragen bij VSBfonds. Het fonds investeert in projecten die jongeren actief betrekken bij de samenleving. Donatieverzoeken moeten voor 30 september worden ingediend.
Jongerenprojecten kunnen donatie aanvragen
Foto: VSBfonds

VSBfonds wil meer jongeren stimuleren om ook zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de samenleving. Daarom is het fonds op zoek naar projecten waarbij jongeren zich bijvoorbeeld inzetten voor ouderen die extra kwetsbaar zijn. Voor andere jongeren die eenzaam zijn of voor buurtbewoners die zich moeilijk staande kunnen houden door ziekte of persoonlijke omstandigheden.

Donatieverzoek

Om in aanmerking te komen voor een donatie is het belangrijk om voor 30 september 2013 een donatieverzoek in te dienen. Daarna kijken meerdere adviseurs van VSBfonds of het project voldoet aan alle voorwaarden. De jongeren moeten tijdens het project bijvoorbeeld echt in contact zijn met de groep die geholpen wordt. Ook moet de ander daadwerkelijk geholpen zijn met het initiatief. 


Lees hier hoe je een een goed plan voor een fondsaanvraag maakt >>

Toekenning

Voor 18 december geeft VSBfonds uitsluitsel over het toekennen van de donatie. Het kan zijn dat de aanvraag niet helemaal in het programma Jongereninzet past, maar wel bij het bredere fondsbeleid. Dan kijken de adviseurs of het project binnen het aandachtsgebied Mens & Maatschappij in aanmerking komt voor financiële ondersteuning.

Insturen bij VSBfonds kan alleen via dit aanvraagformulier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.