Jeugdwerkers willen staken

‘Wat mij betreft is het tijd om te gaan staken.’ Tosca Weinberg is ambulant jeugdhulpverlener in de regio Alkmaar en liep vandaag weer mee met de actie van het FNV in Den Haag. Met zo’n vierhonderd collega’s hielden de jeugdhulpwerkers een fluitconcert voor het ministerie. Minister Hugo de Jonge kwam naar buiten, zei dat hij helemaal achter de jeugdwerkers staat en deelde appelflappen uit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Annika Heerekop, FNV

Weinberg is niet zo overtuigd van de inzet van De Jonge: ‘Het onderwerp wordt nauwelijks besproken in de Tweede Kamer en als het erover gaat dan gaat het over onderzoeken. Er worden geen concrete plannen gemaakt om de jeugdzorg te redden. Ondertussen moeten wij maar aanmodderen met te weinig geld, te weinig middelen, steeds meer zieke collega´s en steeds meer collega’s die het vak verlaten. Er zijn inmiddels onvoldoende ervaren collega´s om op de groep te zetten. De jongeren en gezinnen krijgen niet meer de hulp die ze nodig hebben.’

Hete aardappel

FNV voert al maanden actie over de situatie

0
519

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.