Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdkliniek tegen gameverslaving in Tiel

Jongeren tussen de 12 en 23 jaar die grote problemen hebben met gokken en gamen, kunnen vanaf deze week opgenomen worden in de Jeugdkliniek in Tiel. De kliniek is bestemd voor jongeren uit het hele land, werkt zonder wachtlijsten en met een kortdurend afkickprogramma, zo maakt de instelling voor verslavingszorg IrisZorg dinsdag bekend.
Jeugdkliniek tegen gameverslaving in Tiel

Er zijn steeds meer jongeren die in moeilijkheden komen door gok- of internetverslaving of door gebruik van drank of drugs. Het ministerie van Volksgezondheid heeft geld uitgetrokken voor behandelplaatsen voor dergelijke jongeren, waarvan er nu 24 in Tiel zijn gerealiseerd. De kliniek neemt volgens een woordvoerster van IrisZorg voornamelijk jongeren op die zich vrijwillig aanmelden, maar heeft ook enkele plaatsen voor degenen die via justitie worden doorverwezen.

Eerst afkicken
Opname in de Jeugdkliniek duurt tussen de twee weken en drie maanden. De jongere kickt eerst onder medische begeleiding af en krijgt daarna psychologische hulp. Zo worden schoolwerk, financiën en relaties onder de loep genomen. Daarnaast is er ruimte voor school en sport.

Thuis verder
Na de opname volgt een intensieve behandeling van drie maanden, terwijl het kind weer thuis woont. Dan kunnen ook de ouders ondersteuning krijgen. Volgens IrisZorg is er al veel belangstelling voor een plek in de Jeugdkliniek.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.