Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Jongeren gaan na hun 18de niet zelf hun hulp regelen’

Jongeren worden op hun 18de wettelijk als volwassen gezien, ook voor jeugdhulp. Tenzij de professional vraagt de jeugdhulp te verlengen en de gemeente dat goedkeurt. Maar dat gebeurt niet vaak omdat elke gemeente weer eigen regels heeft. Bas Wijnen van het NJi pleit voor ‘contact zoeken met de jongeren’ in plaats van professionele hulp opleggen.
foto AdobeStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Toch jammer dat de meest voor de hand liggende oplossing, al jaren, is en was om te zorgen dat professionals (maakt niet uit van welke domein maar afgestemd op dat wat de jongere nodig heeft), al bij de leeftijd van 16,5/17 samen met de jongere kijken wat kan en nodig is. Daar ook al de jongere ‘verleiden’ (competentie werkers) om te zorgen dat die leeftijdsgrens naar de achtergrond verdwijnt en de focus ligt op hoe succesvol een goede plek in de samenleving te verwerven met zoveel mogelijk eigen regie en waar nodig gegarandeerde en fatsoenlijke backup. De 18+/18- zal vaak meer in het hoofd zitten van beleidsmakers, financiers, instellingen en werkers, dan in het hoofd van de jongere.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.