Jeugdbescherming Amsterdam: ‘Never waste a good crisis’

Jeugdbescherming regio Amsterdam werkt met geïntegreerd systeemgericht casemanagement bij gezinnen waarbij veiligheid of jeugdreclassering komt kijken. De aanpak is veelbelovend, laat promovenda Inge Busschers zien. 'In de methodiek worden allemaal tools ingezet die ervoor zorgen dat we altijd beginnen bij het kind.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto Picscout

Jeugdbescherming regio Amsterdam beleefde in 2008 een crisis, zowel financieel als bestuurlijk. Het ergste: resultaten bleven uit en gezinnen bleven terugkeren. Ze grepen de crisis aan om het roer rigoureus om te gooien. Ze ontwikkelden een nieuwe methodiek die inmiddels bij drie andere jeugdbeschermingsorganisaties is overgenomen. Afgelopen november promoveerde Inge Busschers op die nieuwe methodiek waarbij jeugdbescherming en jeugdreclassering geïntegreerd zijn door middel van systeemgericht casemanagement.

Drie zuilen

Jeugdbescherming regio Amsterdam (tot 2014 Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam) bestond tot 2012 uit drie zuilen die los van elkaar opereerde: de civiele kinderrechtelijke zuil, het strafrechtelijke deel dat jeugdreclassering maatregelen uitvoerde en

0
715

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.