Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inzicht in hulpverlening aan christelijke LHBT’ers

Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers) met een christelijke achtergrond zoeken vaak hulp bij een professionele hulpverlener. Voor de professional is het echter niet heel makkelijk om de visies van verschillende religieuze stromingen te doorgronden. Daarom is er nu een handreiking voor hulp aan christelijke LHBT’ers gemaakt.
Inzicht in hulpverlening aan christelijke LHBT’ers
Foto: ANP-Photo/Ilvy Njiokiktjien

LHBT’ers komen vaak in aanraking met afwijzende visies vanuit hun religieuze achtergrond. Het horen van deze visies, het gebrek aan steun en de eigen vragen rondom LHBT-zijn, zorgen ervoor dat zij naar een hulpverlener stappen. Voor hulpverleners is het niet eenvoudig om de diverse kerkelijke gemeenschappen en hun verschillende visies op homoseksualiteit en transgenderisme te leren kennen.

Kennis

Kennisinstituut MOVISIE en de christelijke LHBT-organisaties LKP, ContrariO, CHJC, Mirre en HolyFemales.nl (verenigd in de zogeheten LCC Plus organisaties) komen met de handreiking ‘Geloven onder de regenboog: handreiking voor hulpverlening aan christelijke LHBT’ers’. Een publicatie met achtergrondkennis die hulpverleners kunnen gebruiken bij het zoeken naar mogelijkheden om hun cliënten verder op weg te helpen.

Ondersteuning

De handreiking is geschreven door door Joost de Wolf, student Algemene Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit, en is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld de GGZ, (school)maatschappelijk werk, Zorg&Advies Teams en Centra voor Jeugd en Gezin.
Specifieke groep
‘We hopen hulpverleners te ondersteunen, die niet thuis zijn in het christelijke geloof, maar wél christelijke LHBT’ers willen helpen. Er is gelukkig al veel goede hulpverlening voorhanden, maar deze handreiking biedt de mogelijkheid om die nog verder te verbeteren voor deze specifieke groep’, aldus René Venema, voorzitter van de LCC Plus Projecten.


De handreiking is vanaf 22 januari gratis te downloaden via www.movisie.nl en www.lccprojecten.nl. Bij laatstgenoemde kan ook de gedrukte versie worden besteld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.