Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inzet voetballers bij therapie heeft effect

Het inzetten van profvoetballers bij de behandeling van jongeren met problematisch drugs- of drankgebruik is een 'groot succes'. Dat heeft de Utrechtse instelling voor verslavingszorg Centrum Maliebaan donderdag gemeld. Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht blijkt dat deze therapie zorgt voor 83 procent minder uitval dan bij jongeren die een reguliere behandeling volgen.
Inzet voetballers bij therapie heeft effect

Centrum Maliebaan heeft de afgelopen twee jaar samen met FC4You, de stichting waarin FC Utrecht zijn maatschappelijke activiteiten bundelt, het project FC Kicks United uitgevoerd. Daarbij gingen jongeren die een leefstijlbehandeling volgden voor hun problematisch middelengebruik onder meer in gesprek met spelers van FC Utrecht.

Leefstijl
De jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar spraken onder anderen met Dries Mertens, Jan Wuytens, Mark van der Maarel en Alje Schut over het bevorderen van een gezonde leefstijl, de rol van vrienden en het bereiken van persoonlijke doelen. Na het volgen van de behandeling mochten zij een wedstrijd van FC Utrecht vanuit een skybox bijwonen. Zestig tot tachtig jongeren deden mee aan deze therapie.

Rolmodel
Centrum Maliebaan en FC Utrecht hebben besloten om het project ook volgend jaar weer aan te bieden, nu blijkt dat het inzetten van voetballers als rolmodel en het belonen met een wedstrijd een groot effect heeft op het afmaken van de therapie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Marcel Antonisse

1 REACTIE

  1. Jammer dat dit nu onder de noemer “therapie” gebracht wordt.
    Ga eens kijken in Heiloo bij de Barre Bullen dit is opgezet door Jos en Mark van de groenvoorziening van GGZ N-H-N. Zij hebben dit zelf verzonnen niet als “therapie” maar gewoon lekker met elkaar bezig zijn.
    Je ziet de mensen blij worden en dat is toch heerlijk ondanks alle bezuinigingen binnen de zorg, plezier met elkaarop het voetbalveld.
    Marlies Franssen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.