Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Instelling moet stempas aan gehandicapte geven

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken gaat instellingen waar verstandelijk gehandicapten wonen, oproepen om de stempassen van hun bewoners op tijd uit te delen. Spies zal verder benadrukken dat instellingen de stempassen voor de verkiezingen van 12 september niet mogen weggooien.
Instelling moet stempas aan gehandicapte geven

De instellingen bewaren de stempassen voor de gehandicapten veelal tot het laatste moment, uit vrees dat de passen anders kwijtraken. Volgens Spies leidt dat ertoe dat de gehandicapten te laat zijn om nog iemand te machtigen.

Weggegooid
Spies doet de oproep,  omdat bij de vorige verkiezingen stempassen van gehandicapten werden achtergehouden of weggegooid. In Nederland wonen 1,7 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van hen woont in een instelling.

Zelfstandig
Sinds 2008 krijgen ook verstandelijk gehandicapten die onder curatele staan een stempas. Omdat zij niet altijd in staat zijn om zelfstandig te bepalen op wie zij willen stemmen, weten instellingen niet wat zij met de stempassen aan moeten.

Bron: ANP/ANP-Photo/Lex van Lieshout

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.