Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspirerende initiatieven voor ‘inhuisplaatsen’ gezocht

Inspirerende initiatieven die bijdragen aan duurzame opvang van uithuisgeplaatste kinderen, kunnen meedingen naar een prijs.
000eenpleeggezin.jpg
Er wordt onder andere gezocht naar een succesvolle

De Alliantie Kind in Gezin looft in oktober drie prijzen uit voor inspirerende initiatieven die bijdragen aan duurzame opvang van uithuisgeplaatste kinderen in pleeggezin of gezinshuis.De Alliantie Award -de hoofdprijs van 10.000 euro- gaat naar een succesvolle, ‘voorbeeldige’ aanpak waarmee uithuisgeplaatste kinderen een stabiele en passende plek wordt geboden in een gezinsvorm. De Innovatieprijs Kind in Gezin van 5.000 euro is voor een veelbelovende vernieuwende aanpak bij het inhuisplaatsen van kinderen. Tot slot is er een Aanmoedigingsprijs Inhuisplaatsen van 2500 euro, voor een inspirerend kleinschalig initiatief.

Voorbeeldfunctie

De Alliantie wil met de prijsvraag inspirerende en voorbeeldige initiatieven in beeld krijgen die direct of indirect bijdragen aan stabiele en passende gezinsopvang van uithuisgeplaatste kinderen. Initiatieven met een voorbeeldfunctie worden na afloop van de prijsuitreiking – op 13 oktober – in de spotlight gezet, zodat anderen de kunst kunnen afkijken.

Nieuwe jeugdwet

Aanleiding van de prijsvraag is een bepaling in de nieuwe jeugdwet, die op 1 januari 2015 van kracht werd. Daarin staat dat kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen een ander thuis moet worden geboden in een pleeggezin of gezinshuis. Op allerlei plaatsen in het land zoeken organisaties, professionals en burgers naar manieren om dat op een goede manier te realiseren. Met de prijsvraag stimuleert de Alliantie dat goede initiatieven navolging krijgen.Winnaars moeten het prijzengeld inzetten voor het versterken of verbreden van hun initiatief.

Er zijn in Nederland nog steeds kinderen die niet in een gezin kunnen opgroeien omdat er te weinig pleegouders zijn. Vooral voor tieners is het lastig een geschikt gezin te vinden. Lees meer

De deadline voor het indienen van initiatieven is 11 juli, 13.00 uur. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.