Inspectie: registratieplicht voor kleinschalige jeugdzorg

‘Grote zorgen’ heeft inspecteur-generaal Ronnie van Diemen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over de jeugdzorg. Zorgen over de wachtlijsten, maar ook over de professionaliteit van kleine jeugdzorgvoorzieningen. ‘Er moet een registratieplicht komen voor nieuwe aanbieders van deze kleinschalige jeugdzorg.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Zij is de hoogste baas van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In een artikel in het Financieel Dagblad vorige week sprak Ronnie van Diemen haar bezorgdheid uit over de jeugdzorg in 2019. Zorg+Welzijn vroeg aan Van Diemen uitleg over haar zorgen over de jeugdzorg. Haar zorg richt zich vooral op de wachtlijsten in de jeugdzorg en op kleinschalige voorzieningen, zoals gezinshuizen en zorgboerderijen. ‘Vanwege hun kleinschaligheid kunnen zij niet alle deskundigen die nodig zijn in huis hebben’, aldus Van Diemen in een schriftelijke reactie aan Zorg+Welzijn.

Professionaliseren

Wellicht zouden de kwaliteitsnormen, die ooit zijn opgesteld voor grootschalige instellingen, juist daarom

0
289

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.