Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Inspectie onderzoekt zorg bij Cordaan in Amsterdam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet onderzoek naar de kwaliteit van de zorg bij een aantal vestigingen van zorginstelling Cordaan in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van de inspectiedienst vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht op de website van het Parool.
Inspectie onderzoekt zorg bij Cordaan in Amsterdam

Aanleiding voor het onderzoek vormen enkele ernstige incidenten en de maatschappelijke onrust die daarop volgde. Cordaan raakte eerder dit jaar in opspraak door de groepsverkrachting van een meisje in een instelling voor licht verstandelijk gehandicapten in Amsterdam-Zuidoost en door de verdrinkingsdood van een bewoner van Verpleeghuis Slotervaart.

Onaangekondigd
Het onderzoek spitst zich toe op verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De IGZ heeft deze zomer al een aantal onaangekondigde bezoeken afgelegd. De komende tijd volgen ook aangekondigde bezoeken waarbij de inspecteurs ook willen spreken met medewerkers en bewoners. De resultaten worden verwacht voor het einde van het jaar.

Medewerking
Cordaan noemt het in een reactie positief dat de IGZ de kwaliteit van de zorg tegen het licht houdt. ‘Wij bieden de inspectie natuurlijk alle medewerking’, aldus bestuursvoorzitter Eelco Damen. ‘In de complexe zorg die we bieden, komen soms afschuwelijke incidenten voor, die we hadden moeten voorkomen. Maar wij werken elke dag aan het verbeteren van de zorg.’

Ontvangen
Zo’n 20.000 mensen in Amsterdam en omgeving ontvangen zorg van Cordaan. De zorginstelling telt 8500 medewerkers en 2200 vrijwilligers en is actief in de sectoren geestelijke gezondheidszorg, verpleging en verzorging, verstandelijk gehandicaptenzorg en thuiszorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

volg Zorg+Welzijn ook op Twitter

Bron: ANP/ foto: ANP Koen Suyk

2 REACTIES

  1. De vraag is of de IGZ met haar geijkte werkwijze in staat is om zich een compleet beeld te vormen van wat er WERKELIJK binnen een instelling aan de hand is. Ik heb teveel voorbeelden gezien waarbij hen dat niet gelukt is. Als je een klein groepje steengoede verzorgenden uit instellingen elders in het land een weekje in een instelling laat meewerken, meekijken en meeluisteren, dat kom je er gegarandeerd achter hoe het daar werkelijk met de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening gesteld is.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.