Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie naar Zeeuwse verslaafdenopvang

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) brengt woensdag een inspectiebezoek aan de christelijke verslaafdenopvang In de Vrijheid in het Zeeuwse Wemeldinge. Dat maakte de IGZ dinsdag bekend.
Inspectie naar Zeeuwse verslaafdenopvang

De IGZ gaat onder meer kijken naar de werkzaamheden van een psychotherapeut die vorig jaar door het Regionaal Tuchtcollege uit het ambt is gezet en nu bij In de Vrijheid werkt. Omdat hij in beroep is gegaan, mag hij blijven werken als psychotherapeut totdat dat hoger beroep heeft gediend. Op basis waarvan het tuchtcollege deze uitspraak heeft gedaan, kon een woordvoerder van de IGZ dinsdag niet zeggen.

PGB
In de Vrijheid kwam vorige week in opspraak omdat er persoonsgebonden budgetten (pgb’s) zouden worden geclaimd voor zorg die nooit is verleend. Volgens ex-cliënten incasseert de directeur achter de rug van verslaafden om jaarlijks honderdduizenden euro’s aan persoonsgebonden budget (pgb). Sommige cliënten hebben een pgb verkregen op basis van een diagnose door de psychotherapeut die uit het ambt is gezet.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Rick Nederstigt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.