Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving groene Appeltjes van Oranje gestart

‘Groen Groeit’, zo luidt het thema van de Appeltjes van Oranje 2012. Het Oranje Fonds bekroont volgend jaar drie succesvolle initiatieven die met groene activiteiten een maatschappelijk probleem aanpakken. De inschrijving voor de prijs is geopend.
Inschrijving groene Appeltjes van Oranje gestart

De Appeltjes worden in 2012 voor de tiende keer uitgereikt. Een belangrijk selectiecriterium voor deze editie is dat ‘groen in de buurt’ bijdraagt aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Door groen als middel ontstaat vaak een unieke verbinding tussen groepen mensen, bijvoorbeeld tussen een hele buurt of alle jongeren uit een bepaalde wijk.

Criteria
De prijs wordt jaarlijks door Prinses Máxima uitgereikt aan drie bijzondere projecten. Initiatieven kunnen tot uiterlijk 29 september 2010 bij het Oranje Fonds worden ingediend. Lees hier meer over hoe je een project kunt inschrijven voor de Appeltjes van Oranje 2012 en de criteria. 

Tuinieren
Het Oranje Fonds steunt veel initiatieven waarbij groene activiteiten de kern vormen. Door samen te tuinieren, bomen en bloemen te laten groeien en andere activiteiten te doen, wordt zo de sociale samenhang bevorderd, aldus het fonds.

Prijs
De prijs bestaat uit een bronzen beeldje in de vorm van een appeltje van oranje, ontworpen en gemaakt door Hare Majesteit de Koningin, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Oranje Fonds/Foto: ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.