Ik verwacht dat de wachtlijst voor beschermd wonen daalt’

Hoe kun je mensen met een psychische kwetsbaarheid in de wijk laten wonen? Met die vraag heeft een team van Kwintes zorgorganisatie een jaar geleden het zelfstandig wonen-project Gewoon Thuis opgezet. ‘Het werkt’, zeggen de projectleiders, maar alleen als er 24 uur lang zorg beschikbaar is. ‘De tolerantie is niet overal even groot.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto iStock

In juni 2018 start Kwintes het project Gewoon Thuis, zelfstandig wonen in de wijk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. ‘In nauw overleg met vijf centrumgemeenten zijn we gaan nadenken over verschillende vormen van zelfstandig wonen’, zegt Shequita Kalloe, directeur van Kwintes zorgorganisatie voor mensen met psychosociale en psychiatrische problemen. ‘We zijn gaan kijken wat nodig is om de zorg die je in een beschermde woonvorm hebt, in de thuissituatie te kunnen bieden. We hebben de ketenpartners, de zorg- en welzijnsorganisaties, nodig om samen te werken. Zonder goede dagbesteding ligt bijvoorbeeld eenzaamheid van cliënten die zelfstandig wonen op de loer.

0
679

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.