Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Hulpverlening zit vast in medisch denken, waardoor jongeren steeds zieker worden’

Het levensverhaal en zingeving zijn in de hulpverlening aan jongeren cruciaal om ook werkelijk uit de problemen te komen. Niet de diagnose en de recepten helpen jongvolwassenen, maar het gesprek vanuit vier dimensies – fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel - geeft jongeren het perspectief dat ze nodig hebben. Een gesprek met de auteurs van: “In gesprek met jongvolwassenen”.
Mede door de prestatiedruk staat de mentale gezondheid van jongeren onder druk. Een holistische benadering is nodig in de hulpverlening, met bijvoorbeeld meer aandacht voor zingeving, schrijven auteurs van een boek over een nieuwe methode om in gesprek te gaan met jongvolwassenen.
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het lijkt er toch op dat het wiel opnieuw uitgevonden wordt. Er zijn al heel wat boeken over hoe goede hulpverlening er uit ziet. Bv ‘Casemanegement’ van Nora van Riet, om slechts 1 boek te noemen. – Maar het opnieuw uitvinden van het wiel is blijkbaar noodzakelijk. Na de transitie en transformatie in 2015 is (niet alleen m.i.) zeer veel deskundigheid en ervaring verloren gegaan. En zijn er zich mensen mee gaan bemoeien die er niet deskundig in zijn. Met de transitie is het sociaal werk niet dichter bij de mens/hulpvrager komen te staan, maar dichter bij het bestuur. Dat zou m.i. ongedaan gemaakt moeten worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.